In het bijzonder als geüniformeerde of als hulpverlener kunt u worden ingezet in situaties waarin u te maken krijgen met een ernstige incident, of incidenten of ingrijpende schokkende gebeurtenissen. Dat is inherent aan uw taak. Maar dat kan grote invloed hebben op uw lichamelijke en psychische gezondheid. U kunt bijvoorbeeld worden geconfronteerd met machteloosheid, doodsangst en verbijstering.

In de eerste weken na een dergelijk incident kan u getroffen worden met allerlei psychische en lichamelijke stressreacties, zoals schrikachtigheid, pijnlijke herinneringen, verdriet, hoofd- en spierpijn, concentratieproblemen en lichamelijke vermoeidheid. Dit zijn normale reacties op een abnormale gebeurtenis. Het is nooit te voorspellen of u, als gevolg van het meemaken van deze gebeurtenissen, klachten zal ontwikkelen. In veel gevallen ontwikkelen de klachten zich pas na vele jaren.

Specialistische bijstand

Onze juristen

Onze juristen hebben ruime ervaring met begeleiding en advisering van cliënten met PTSS. Die ervaring gaat terug tot 2001.

(PSYCHISCH) LETSEL op het WERK


Weten wat onze specialisten in uw zaak kunnen betekenen?

Leg uw zaak aan ons voor en wij vertellen u wat wij voor u kunnen doen. Het eerste consult is gratis en vrijblijvend, zo weet u waar u aan toe bent en zit u nergens aan vast!

Lees meer…